Miere De Vis

by in Miere De Vis iunie 12, 2020

Mierea de albine a fost prima substanţă dulce, folosită de om. Prin calităţile sale nutritive, mierea este considerată un aliment de mare valoare în hrana oamenilor de toate vârstele, având utilizări largi în dietetică şi terapeutică. Mierea de albine este foarte des folosită în alimentaţie, în bucătărie sau ca medicament. Aspectul, culoarea, consistenţa, gustul, precum şi aroma sa specifică, datorită conţinutului de uleiuri eterice (volatile), fac din mierea de albine un aliment mult apreciat atât în ţara noastră, cât şi în celelalte ţări ale lumii. Parfumul mierii este identic cu parfumul florilor din care provine. Mierea conţine toate vitaminele, pe care nutriţioniştii le consideră necesare sănătăţii şi multe minerale (cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor, siliciu). Atât vitaminele, cât şi mineralele, variază în funcţie de nectarul folosit de albine, şi, în ultimă instanţă, variază în funcţie de resursele solului pe care cresc plantele respective. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Coș